Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, uz malzemelerden mimarilması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en stabil kapıların binanın yapısına şayan çelik gibi malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği bileğsorunmemiştir.

Bu nedenle henüz erdemli bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında dulda sağlamlamaz ve bu nedenle elan az bir fiyata sahiptir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Hayati örutubet taşıyan bu konuda kapı arayan müşterilar adi kapı sattığını argüman eden kişilerle zıtlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede dar olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da yük olamayacaktır.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarışma kabil faktörlere rabıtalı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan mürtefi bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede henüz kazançlı olabileceği konusunda hemfikirler.

Yangın kabil acil durumlarda içeriden belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini yürekeriye hapseder.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine müsait olarak belirlenen bölgelere ve skorlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her vakit azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin canipı sıra opsiyonel olarak alınan hidrolik grup ile elan pıtrak yararlanma Yangın Kapısı katkısızlanabilir.

Yangın bapları tasarruf meydanına gereğince, rengine gereğince evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan manken sınıflandırması kötüdaki gibidir

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü pas kilit sistemidir. Bu yöntem yardımıyla kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Montaj ve Bakım: Yangın kapısının güzel şekilde monte edilmesi ve derneşik olarak hizmetının gestaltlması önemlidir.

Yangın kapıları özellikle yangın esnasında kesinkes kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru veya yaylı menteşe ile vacip kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir sair uzuv ise asayiş namına ihtiyaç duyulan şineşeli contalardır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Paslanmaz çelik, normal çelikten henüz etkili mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page